عملیات پیشگیرانه از ضروری ترین و مهم ترین فرآیند نگهداری ماشین آلات در کلیه ی صنایع میباشد.یکی از بخشهای عملیات پیشگیرانه، روانکاری میباشد. از ابزارهای مهم جهت اجرای عملیات روانکاری میتوان به انواع گریس پمپ و انواع پمپ روغن از قبیل گریس پمپ دستی و پمپ روغن دستی،، گریس پمپ بادی و پمپ روغن بادی، گریس پمپ سطلی و پمپ روغن دستی، گریس پمپ برقی و پمپ روغن برقی و ... اشاره نمود.

با توجه به شرایط دستگاه و نقاط روانکاری میتوان از نوع روانکاری اتوماتیک استفاده نمود. روانکاری اتوماتیک شامل سیستمهای مختلف و متفاوت میباشد. این سیستمها شامل سیستم روانکاری تک خطی، سیستم روانکاری چندخطی و سیستم روانکاری دو خطی و همچنین سیستمهای اسپری گریس میباشد. میتوان با توجه به شرایط کاری دستگاه نوع گریس پمپ و یا نوع پمپ روغن و حتی نوع سیستم روانکاری را انتخاب نمود.

هر سیستم روانکاری شامل تجهیزات به خصوصی میباشد که با توجه به شرایط سیستم و محاسبات باید انتخاب و نصب گردند. تجهیزاتی از قبیل نوع گریس پمپ و تناسب گریس پمپ با مجموعه و نوع لوله کشی و یا شیلنگ کشی و قطر مناسب جهت جلوگیری از افت فشار و همچنین انتخاب سایر تجهیزات از قبیل تقسیم کننده، سیستم مونیتورینگ و پایش عملکرد، تجهیزات کنترل فشار و ... .

گریس پمپ را میتوان از نوع محرک به انواع دستی، برقی، پنوماتیک  و در حجم های مناسب با فشار کاری مناسب متناسب با نوع گریس انتخاب نمود. گریس پمپ های استفاده شده در سیستم های تکخطی باید مجهز به شیر تخلیه باشند. گریس پمپ های سیستم چند خطی با توجه به تعداد نقاط مورد نیاز روانکاری باید خروجی مستقیم داشته باشند. حال میتوان با یک خروجی و تقسیم کننده تعداد نقاط را حداق ل تا 22 نقطه افزایش داد. اما گریس پمپ سیستم دوخطی کاملا به لحاظ فشار کاری و خروجی متفاوت با سایر گریس پمپ ها میباشند. میتوان از گریس پمپ چند خطی برای یک سیستم دو خطی کوچک استفاده نمود.

به طور مثال نحوه ی سیستم روانکاری اکثر ماشین آلات راهسازی و معدنی از قبیل، بیل، لودر، دامپ تراک، شاول و ... و دستگاههای کوچک از قبیل ماشین های دوار از نوع تک خطی میباشند.

سیستمهای چندخطی بسیار پرکاردبردتر از سیستم تک خطی بوده و کلیه ی ماشین آلات با نقاط روانکاری زیاد در فواصل حداکثر 5 تا 6 متری را با این سیستم مجهز میکنند. ماشین آلاتی عمومی مانند انواع پرسها و ماشین آلات تخصصی درصنعت سیمان از قبیل ابرون فیدر، سپراتور، پکرها و بسیاری دستگاه دیگر .

اما مبحث سیستم روانکاری دوخطی کاملا با دو سیستم قبل متفاوت میباشد. چه به لحاظ نوع گریس پمپ استفاده شده و چه به لحاظ تجهیزات جانبی. در سیستمهای روانکاری دوخطی علاوه بر گریس پمپ و تقسیم کننده گریس به شیر تعویض خط، سوئیچ کنترل فشار نیز نیاز میباشد.

سیستمهای روانکاری دوخطی در صنایع سنگین از جمله سیمان، معدن، فولاد و در دستگاههایی از قبیل استکر و ریکلایمر، انواع سنگ شکن و اسلایدینگ پدها، در بسترهای گرم و سرد صنایع فولاد، در رولرهای صنایع فولاد از قبیل نورد و پروفیل سازی.

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :
9 / 10
از 206 کاربر
9 / 10
از 206 کاربر